Konspiráció

Velem mindig történik valami…Egy-kettő- három- négy, igen most kell fölvennem, ezt beszéltük meg. Igen én vagyok. Maga nem ismer engem, nincs senki a közelében? Nincs, egyedül vagyok. Ez valóban nem az a hang, futott át agyamon, akinek igent mondtam. Úgy látszik ez már része az elkövetkezőknek. Itt van még, akkor mondom! Menjen el a lakásához közeli könyvtárba, menjen föl a csigalépcsőn, köszönjön de ne fennhangon, fedésben kell maradnia! A csigalépcső után forduljon jobbra, a harmadik könyvespolcon, a harmadik szinten, balról a huszonegyedik könyvet vegye el! Tudnia kell ezek a könyvek nem kikölcsönözhetőek, de szabadon, kérdezés nélkül leemelheti, és olvashatja. Maradjon azon a szinten, keressen egy nyugodtabb helyet, asztalok vannak elhelyezve egy-egy székkel! Várja ki, ha nincs szabad hely, amíg megüresedik egy! Olvasson újságot, de ne napilapot! Csak a könyvben lévő üres papírlapokat használja jegyzeteléshez, a lapokkal el kell számolnia! Ha valami közbejönne nyugodtan, feltűnés nélkül távozzon, miután hazaért jelentkezem!
konyvtar074.kSyd0388dsdO.jpg

Minden rendben, nyugtáztam a helyzetet. A megadott helyen lévő könyvet leemeltem, találtam szabad helyet. Nem kellett keresgélnem, a könyv, az elhelyezett papírlapocskák vastagsága következtében kinyílott, megtaláltam hát az elsajátítandó anyagot. Csak a bennlévő üres lapokra jegyzetelhettem. Nincs nálam írószerszám, igyekezetemben megfeledkeztem. Mit tegyek? Körbenéztem, a közelben is egy férfi ül, remélem, nem veszi zaklatásnak, ha tollat kérek tőle, hiszen többféle tollal jegyzetel, egyet biztosan nélkülözhet. Már majdnem szóltam, amikor az ablakban megláttam két golyóstollat. Ennyire előrelátóak, még erre is gondoltak? Már azon jár az eszem kit szervezzek be, közben jegyzetelek.
„Kapcs. tartás fogalma; kapcs. tartás követelményei; tervszerűség; folyamatosság; titkosság. Az összeköttetés formái: Közvetlen kapcs. tartás; közvetett kapcs. tartás; techn. úton történő kapcs. tart; telefon, posta és távíró; rádió; relytekhely. A vezetés gyakorlata: fogadásra való felkészülés; adott feladat módszerének kidolgozása; az op. tisztnek tanulmányozni kell az adott területre, objektumra vonatk. össz. régebbi és újabb adatokat, egyéb op. eszközök révén megszerzett adatokat, értékelni a hálózat op. lehetőségeit, milyen eszközök használata válik szükségessé; találkozóhely előkészítése…”
Kész, távozom!
Tegnap a Várkonyi Nándor könyvtár selejtezendő darabjai között akadtam rá a „Március huszonegyedike” ’79-es, második kiadására, /Az első kiadás ’59-es./benne az idézett jegyzetelésre. Vajon ki lehetett a jegyzetelő, kit akarhatott beszervezni, köztünk van még az illető, netán a hálózatban dolgozik mindmáig. Ezt nem tudhatjuk. A könyvben ott díszeleg a „Kormány”: Károlyi a köztársasági elnök, Berinkei a miniszterelnök, Böhm, Kunfi, Garami a szociáldemokraták, Pogány, Garbai, Landler a szociáldemokrata ellenzék, Lukács, Szamuely, Szántó a kommunisták. Valamint Vyx és vezérkara. Ez is történelmünk!


0 megjegyzés: