Ha-ha-ha

Velem mindig történik valami…Egy negyedóra múlva fölszabadul az egyik műtő, vagy holnap reggel, amikor kezdünk? Egy negyedóra múlva, készen állok a beavatkozásra. Magam is láttam, nincs sok választásom, a koszorúerek három helyen vészesen elszűkültek, a beavatkozás szükséges. Bódult állapotban voltam, Jób jutott eszembe, meg az, hogy legye meg a Te akaratod.
Egy hónapra rá a teniszpályán voltam, és Horváth dr.-ral ütöttük a labdát ugyan úgy, mint egy hónappal ezelőtt.
Sokszor eszembe jut azoknak a véletleneknek az egybeesése, amelyek sűrűn egymás után következtek, és amelyek bekövetkezte hiányában már nem élnék.
Ha nem talicskázok négy köbméter kavicsot a kisújbányai melléképület vízelvezető árkába két nappal az esemény előtt.
Ha nem sportolok intenzíven és rendszeresen, vagyis nem teniszezek, nem görizek, nem korizok, nem síelek, nem viszem gyerekeimet egész napos kirándulásokra.
Ha nem vagyok tudatomnál az operáció után.
Ha dr. Meskó tüdőgyógyásznál nincs meg két példányban évekkel azelőtti, a tüdőszaniban eltöltött asztmarohamom után dr. Hainess Nusi által elkésztett zárójelentés, és abból egy példányt nem kapok meg.
Ha nem vagyok rendszerező alkat, és nem olvasom el a jelentést, és nem emlékszem a mentősök által beadott intravénás injekcióra.
Ha a feleségem hazaviszi az általam összecsomagolt, a leleteimet is tartalmazó sporttáskát a kardiológiai osztályról.
Ha az intenzív osztály nővérfiúja nem találja nyitva a kardiológiai osztályt, ahol anamnézisemet készítették, és így nem kerül kezükbe a táskám, benne leleteim.
Ha az intenzíven szolgálatot teljesítő ügyeletes orvos nem megy el munkahelyéről a barátnőjével barátkozni.
Ha ott marad, és nem hiszi el nekem, hogy a műtét sikerült, az asztmám miatt fulladok, és visszavitet a műtőbe.
Ha nem kapom meg, határozott követelésemre az intravénás injekciót a főnővértől, mert csak az orvos engedélyével adhatta volna be.
Ha az intenzív osztályról távozóban, ismét nem kapok egy injekciót, mert újra rám jött az asztmás roham, de az átvevő adjunktusnő, követelésemre rosszul reagál, vagyis „csakazért” sem ad igazat nekem.
Ha-ha-ha, mennyi is jött össze hirtelen? Laplace azt mondja, ha nem ismered a független események bekövetkezési valószínűségeit, akkor vedd egyenlőnek azokat, és úgy számold ki az eredő valószínűséget. Számoljunk! Tizenegy „ha”, vagyis egy tizenegyed szorozva tizenegyszer, az egy tizenegyed a tizenegyedik hatványon, vagyis egyenlő 0,0000000000035-tel!
Életben maradásomnak az esélye vajmi kevés volt. Azóta hét év telet el, vajon menyi „ha”-t gyűjtöttem az eltelt hét év alatt? Erre nincs válaszom, élek!

0 megjegyzés: