Fárasztás

Velem mindig történik valami…Majd én kiderítem, ígértem szomszédomnak. Nem tudom elképzelni, hogy ami az utcát, és a lakókat érinti, ne lehessen megtudni a hivataltól. Azonmód előkerestem elrakott irataim közül az illetékes képviselőnket, történetesen SzDSz-es színezetű volt, lehetett volna más is, és föltettem a kérdést. Mi történik az utcánkkal, szélesítik, vagy nem, ha igen, akkor az északi oldalon, vagy a délin, mert az nem mindegy. Ha a délin, akkor engem is érint, és ezért érdeklődöm. Na és mikor, azt is tudni szeretném. Ön a választókerületem képviselője, megígérte mindig rendelkezésre fog állni, ha választói kéréssel fordulnak Önhöz.
Miért, nemde, most sem teszem le a telefont, türelmesen vártam, hogy befejezze mondókáját. És mi a válasza uram?
Én csak politikai döntéseket hozok az önkormányzatnál, részleteiben nem ismerem a „témát”, amire Ön történetesen kíváncsi. És kinél érdeklődhetek, aki részleteiben is ismeri a „témát”? A Városi Vagyonkezelő Rt.-nél vannak a tervek, ők mindent tudnak. Legyen szíves egy nevet mondani. Az igazgató nevét adom meg. Telefonszám a telefonkönyvben, keresse őket, biztatott. Kerestem őket, és előadtam kérésemet. Miért a Weller nem válaszolt? Uram, az imént mondtam, hogy tőle kaptam az Ön címét, és a biztatást is. Nos, ezek az anyagok titkosak, pontosabban nem nyilvánosak, tehát nem válaszolhatom meg kérdését. És ki az, aki megválaszolhatja, firtattam tovább. A Város! Kérem a város az egy elvont fogalom, nekem valaki kellene. Az Önkormányzat Építési Osztálya. De kérem az osztály is egy elvont fogalom, ott KI? Haragos lettem. A Vagyonkezelő Rt. ismeri, tudja, de nem mondhatja, tilos megmondania a fenntartóknak, a választópolgároknak, mit is fognak előnyükre, hátrányukra cselekedni a jövőben. Kérek egy telefonszámot névvel együtt, mérgelődtem a telefonba. Az osztályvezetőét kaptam meg.
Bejelentkeztem, időpontot kaptam, öltönyt húztam, negyedórával előbb érkeztem és leültem az osztályvezető úr szobája elé. Maga mire vár? Jó napot kívánok, én Önre várok, idő előtt érkeztem. Elmondtam sorsomat, kérdeztem, de kérdésemre kérdéssel válaszolt. Minek „az” magának? Szeretném látni a programba vett beruházásokat, és térképmásolatot is kérek a helyszínről. Fölhúzta szemöldökét, és átkísért egy másik szobába. Ott elintéztem a „témát”!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó!!!