Őrző-védő

Velem mindig történik valami…Bementem volna az üzletbe, de egy őrző-védő az utamat állta. Némi humorral kérdezetem tőle, hogy csak a testén átjuthatok be?
Humorom nem talált megértésre. Mellette kellett bepréselnem magam az üzletbe. Igen ám, de amikor átléptem az ellenőrző sávot egy csipogás hallatszott, az őr utánam lépett, és megállított. Mutassa szatyrát szólított föl. Meg is tettem, teljes nyugalommal, hiszen most jöttem vásárolni, nálam nem talál semmi jogtalanul elvitt holmit.
Már majdnem rávett arra, hogy vonuljak vele valahová hátra. Erre nem voltam hajlandó, hallottam olyan esetről, hogy a hátravitt vevőt jól elnáspágolták, még mielőtt a rendőröket értesítették volna. A sértett támadott, válaszolják ilyenkor, és a jegyzőkönyvekbe is ez kerül be.
Rávettem hát az őrző-védőt, hogy tegyen velem egy próbát, kimegyek, aztán újból belépek az üzletbe. Ráállt. Amikor ismét átléptem az ellenőrző sávot ismét halottuk a csipogást. Úgy látszik csipogósra van állítva, annál csipog, aki nem gyanús, aki pedig igen, annál néma marad, viccelődtem újból. Vagy talán fémdetektoros vizsgálóegységet állítottak üzembe?
Valóban most javították az ellenőrző sávot, azért figyelünk fokozottabban, enyhült az őrző-védő hangja. Nézzük meg, hogy mi okozhatja a gép működésbe jöttét, javasoltam.
A fémpénzekre nem jelzett a berendezés más, pedig nem volt nálam a vászonból készült szatyron kívül. Talán a szandálom, merült föl bennem a kérdés, azt nemrég vettem a METRO-ban.
Levetettem, és átdugtam a láthatatlan falon. És csodát láttunk, a berendezés csipogott.
Az őrző-védő alaposan szemügyre vette szandálomat, és észrevette a kis fekete műanyag csíkot, amelyet a szandál vásárlásakor úgy látszik nem hatástalanítottak.
Csak nem fog rám gyanakodni, kérdeztem kis ijedtséggel?
Tudja, előfordul az ilyesmi, most azért szedjük le a szandálról ezt a vackot, nehogy máshol is fönnakadjon a szűrőn! Igen, szedjük le!
Őrző-védőm barátságossá vált, mesélni kezdte, mi minden fordul elő munkája során. Állandóan figyelniük kellene, de ki bírja a sok vásárlót egyszerre figyelni.
Az elmúlt héten például egy sorozatlopót leplezett le, aki a legkiválóbb minőségű skót viszkit rejtette a kabátjába. Az illető csak azért lett föltűnő, mert nyáron, a nagy melegben kevesen viselnek kabátot. A vallatásnál aztán elmondta a tettes, hogy a szomszédban működő bártulajdonosnak szállított rendszeresen jó minőségű italokat, ő nem iszik soha töményet, és ezt igazolni is tudta ismerősei által. Mi lett a sorozatlopó sorsa, nem firtattam.
Bementem az üzletbe, nézelődtem, és kimenetelkor óvatosan távoztam.
Minden rendben találtatott!

0 megjegyzés: